marbab, sprawdziłem poziom oleju i na zimnym mam 29 na wolnych obrotach - przy przyspieszaniu spada do 28; przy nagrzanym oleju mam nawet 31 na wolnych obrotach i przy przyspieszaniu spada również do 28.
W sumie nie wiem jak to interpretować :? Chodzi mi o tę wartość poziomu oleju.
ToMo1978, u mnie trzyma w zakresie od 26 do 28 ale czesciej 26. A na baknecie prawie full, no ale ja mam DPFa, nie wiem jak Ty. Jakie masz temperatury na Turbo podczas jazdy :?:
marbab, ja przy okazji programu pozbyłem się filtra cząstek stałych i może dlatego jest ta różnica we wskazaniach. Jutro na zimnym silniku (o ile nie zapomnę) sprawdzę poziom oleju na bagnecie i postaram się również sprawdzić temperatury turbo.
Strasznie mnie kusi ten Polar. Szkoda ze nie pojawił się 2 lata temu. Nie wydawał bym wtedy kasy na nowego gatewaya i moduł parktronica co by z Columbusem sie dogadywał :x
Czy to cudo można już kupić w Polsce?
Octavia II RS TDI 200/441 "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
rami, dzieki za fotki. U Ciebie nie ma DPF Regen :?: Jakie masz temperatury na Turbo podczas jazdy :?:
DPF regen,nie mam nastawiony na ekranie z powodu ze nie funkcjonuje mi.
Temperatura Turba jest rozna od stylu jazdy ale normalnie tak 300-500 stopni celsiusza.
Poziom oleju mi vzkazuje podczas jazdy 23 ale obczas skoczy 26 .
Chcalem vas zapytac czy wam poziom oleju wzkazuje zaraz po startu czy asz zemperatura silnika vzdorsie powyzej 50 C ?
Mam BLS s DPF .
Czy ktoś z forumowych kolegów ma założony Plar Fis? Mam pewien kłopot, posiadam moduł telefonu premium 3C8 035 730 A i jak ustawię w Polarze emulację BT w Maxi docie pojawia się menu telefonu. Kiedy wchodzę w to menu nie mogę wyjść z niego. Wcześniej działało dobrze, przyciskało się górny przycisk kołyski i wychodziło się do nadrzędnego menu. Podejrzewam wina oprogramowania Polara, ale ktoś ma taką przypadłość? Jest na to rozwiązanie, kombinacja klawiszy, jakiś reset?
greg44, ty masz eFLowy sterownik telefonu, stad problem z emulacja. Proponuje bys zrobil restart Polara lub zmienil soft na poprzedni i ewentualnie zglosil problem na forum Polara.
Ja mam BT Premium przed eFLowy i wszystko u mnie smiga.
Witam, a jaki dokładnie masz moduł, oznaczenie? U ciebie Polar nie ma co emulować bo twój moduł jest widoczny, można powiedzieć "z urzędu". A u mnie ma to załatwić Plar i w sumie załatwia, nawet dobrze bo po menu telefonu można się poruszać bez przeszkód i jest wszystko wyświetlane, ale wyjść z tego menu już się nie da, jak jest aktywne. To jest cały problem. :?:
No tak ale 5N0 035 730 A obsłuchuje jedynie rSAP (przejmuje władanie nad karta sim) a ja używam telefon który nie udostępnia takiej funkcji, używam telefonu z dwoma kartami sim.
Komentarz